Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib

Orasul reciclarii

A Început bătălia pentru “Orașul  Reciclării 2015”

La atac!

A început cea de-a treia ediție a competiției “Oraşul Reciclării 2015”, adresată primăriilor municipalităților din România! Timp de 6 luni, 46 de municipii și orașe din România se vor lupta pentru titlul de „Oraşul Reciclării 2015”.

Perioada bătăliei

1 ianuarie – 30 iunie 2015

Trupele Înrolate

Cele 46 de municipii și orașe care-şi trimit trupele în competiția reciclării, prin care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare separată, sunt: Adjud, Aiud, Arad, Bacău, Bârlad, Braşov, Brăila, Sectorul 6 Bucureşti, Sectorul 1 București, Câmpia Turzii, Câmpina, Călărași, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Făgăraş, Fălticeni, Focşani, Galaţi, Gura Humorului, Iaşi, Mediaş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Reşiţa, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetu Marmaţiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Vaslui și Zalău.

Criterii de evaluare

Criteriile care stau la baza evaluării primăriilor înscrise în bătălie sunt următoarele:

calitatea serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje – accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în containere;

cantitatea de deșeuri colectate separat per locuitor;

campaniile de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile de ambalaje,
derulate pe parcursul celor 6 luni de competiție.

PREMII

Marele Premiu

Un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, amenajat cu mobilier realizat din deșeuri reciclabile.

Locul 2

Timp de o săptămână, copiii de clasa a III-a din oraș se vor putea bucura de programul educațional „Laboratorul Verde al Reciclării”.

Locul 3

O campanie de informare și conștientizare a populației, cu privire la importanța separării deșeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 euro.

Victoria depinde de tine

Implică-te în luptă şi poţi aduce acasă victoria şi Marele Premiu. Fii un exemplu de urmat, pune-te pe reciclat! Identifică deşeurile de ambalaje din locuinţa ta, depozitează-le separat de gunoiul menajer şi depune plasticul și metalul în containerul galben, hârtia şi cartonul în cel albastru, iar sticla în cel verde. Mai multe detalii aici:
http://www.colecteazaselectiv.ro/colectare-separata/
Pubele

Iată cum Îți poți ajuta orașul să câștige bătălia:

Ești Primărie?

Mobilizează populația orașului prin campanii de conștientizare cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor de ambalaje.

Ești companie de salubritate?

Asigură calitatea sistemului de colectare separată și raportează cantitățile de deșeuri de ambalaje colectate corespunzător pentru reciclare.

Reprezinți presa locala?

Promovează competiția și informează publicul despre importanța colectării separate și reciclarea deșeurilor de ambalaje.

Nu uita că orașul ești tu!

Sponsori

Breaking news

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015

Competiția ,,Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipiilor şi oraşelor din România cu scopul de îmbunătățire a serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și-a desemnat căștigătorii ediției a treia. Programul este organizat de Eco-Rom Ambalaje şi s-a desfăşurat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015.  Oraşul Sinaia a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei”. [citeste mai mult]

Programul ECOLLECT a fost extins!

Programul ECOLLECT a fost extins!

Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor extind programul ECOLLECT prin introducerea serviciului gratuit de colectare a bateriilor uzate în spaţiile de birouri. Până acum, prin intermediul acestui program, în clădirile de birouri se colectau separat deşeurile de hârtie-carton și plastic-metal. De acest serviciu vor beneficia cele 400 de companii înscrise [citeste mai mult]

Eco-Rom Ambalaje – Un ecodeceniu de activitate

25.887.755 kilograme de deșeuri ambalaje colectate selectiv

8.789.202 de oameni au acces la containere de colectare selectivă