Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib

Ai salvat

Tuturor ne plac delfinii, dar in fiecare an mor sute din cauza poluarii. Si nu doar delfinii sunt afectati: s-a demonstrat ca anual doar plasticul ucide aproximativ 1 milion de pasari marine si 100.000 de mamifere si pesti, asta pe langa celelalte tipuri de poluare. Prin reciclarea deseurilor poti si tu contribui la salvarea a milioane de vietati!

 

Hartia este cel mai comun și frecvent deșeu și se elibereaza din toate domeniile de activitate. Ne trece prin mana in fiecare zi, dar de multe ori nici nu ne dam seama cat de iresponsabil o folosim, din nepasare. Știm deja ca reciclarea hartiei inseamna transformarea deșeurilor de hartie in noi produse de hartie. Insa de ce sa o reciclam?

Efectele dezvoltarii industriei celulozei si hârtiei sunt dezastroase asupra mediului înconjurator prin defrisari, poluarea aerului prin fabricile de celuloza, si incineratoarele de deseuri. În ceea ce priveste defrisarea, lumea pierde în prezent peste 14 milioane de hectare de padure în fiecare an, o suprafata mai mare decât Grecia, alte zone imense fiind afectate de efectele secundare ale defrisarii: fragmentarea si degradarea solului, alunecarile de teren, disparitia speciilor exotice si poluarea.

 

Milioane de specii de pasari isi pierd astfel locul in care isi pot face cuiburi. Copacii stocheaza cantitati mari de carbon, contribuind la reducerea gazelor cu efect de sera din atmosfera. Atunci cand acestia sunt taiați, mare parte din carbonul stocat ajunge inapoi in atmosfera. Asadar, reciclarea hartiei ajuta la pastrarea ecosistemelor si economisirea unor resurse naturale epuizabile. 

 

 

Breaking news

Proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.249/2015

Proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.249/2015

In 2018 si 2019 se vor interzice pungile de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner. Interdicția vizează exclusiv pungile de transport din plastic cu mâner, nu și cele fără mâner.   În ședința Guvenului României din data de 5 oct.2017, a fost adoptat PROIECTUL DE LEGE pentru modificarea și completarea Legii nr.249/2015 [citeste mai mult]

Concurs Punctul Verde

Concurs Punctul Verde

Descoperă Punctul Verde de pe ambalajele responsabile și câștigi ! De data aceasta  incursiunea ta la cumpărături va fi una ECO-atractivă! Suntem convinși că vei găsi ușor foarte multe produse care au pe etichetele ambalajelor sau direct pe ambalaje simbolul Punctului Verde. Sunt foarte multe simboluri pe etichete dar acesta este cel mai ECO !Punctul Verdeeste o [citeste mai mult]

Eco-Rom Ambalaje – Un ecodeceniu de activitate

25.887.755 kilograme de deșeuri ambalaje colectate selectiv

8.789.202 de oameni au acces la containere de colectare selectivă