Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib

Ai salvat

Tuturor ne plac delfinii, dar in fiecare an mor sute din cauza poluarii. Si nu doar delfinii sunt afectati: s-a demonstrat ca anual doar plasticul ucide aproximativ 1 milion de pasari marine si 100.000 de mamifere si pesti, asta pe langa celelalte tipuri de poluare. Prin reciclarea deseurilor poti si tu contribui la salvarea a milioane de vietati!

 

Hartia este cel mai comun și frecvent deșeu și se elibereaza din toate domeniile de activitate. Ne trece prin mana in fiecare zi, dar de multe ori nici nu ne dam seama cat de iresponsabil o folosim, din nepasare. Știm deja ca reciclarea hartiei inseamna transformarea deșeurilor de hartie in noi produse de hartie. Insa de ce sa o reciclam?

Efectele dezvoltarii industriei celulozei si hârtiei sunt dezastroase asupra mediului înconjurator prin defrisari, poluarea aerului prin fabricile de celuloza, si incineratoarele de deseuri. În ceea ce priveste defrisarea, lumea pierde în prezent peste 14 milioane de hectare de padure în fiecare an, o suprafata mai mare decât Grecia, alte zone imense fiind afectate de efectele secundare ale defrisarii: fragmentarea si degradarea solului, alunecarile de teren, disparitia speciilor exotice si poluarea.

 

Milioane de specii de pasari isi pierd astfel locul in care isi pot face cuiburi. Copacii stocheaza cantitati mari de carbon, contribuind la reducerea gazelor cu efect de sera din atmosfera. Atunci cand acestia sunt taiați, mare parte din carbonul stocat ajunge inapoi in atmosfera. Asadar, reciclarea hartiei ajuta la pastrarea ecosistemelor si economisirea unor resurse naturale epuizabile. 

 

 

Breaking news

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015

Competiția ,,Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipiilor şi oraşelor din România cu scopul de îmbunătățire a serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și-a desemnat căștigătorii ediției a treia. Programul este organizat de Eco-Rom Ambalaje şi s-a desfăşurat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015.  Oraşul Sinaia a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei”. [citeste mai mult]

Programul ECOLLECT a fost extins!

Programul ECOLLECT a fost extins!

Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor extind programul ECOLLECT prin introducerea serviciului gratuit de colectare a bateriilor uzate în spaţiile de birouri. Până acum, prin intermediul acestui program, în clădirile de birouri se colectau separat deşeurile de hârtie-carton și plastic-metal. De acest serviciu vor beneficia cele 400 de companii înscrise [citeste mai mult]

Eco-Rom Ambalaje – Un ecodeceniu de activitate

25.887.755 kilograme de deșeuri ambalaje colectate selectiv

8.789.202 de oameni au acces la containere de colectare selectivă