Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib
Concursul se desfășoară în perioada:24.11.2014 – 27.06.2015
Citește regulamentul complet

Ediția a III-a a proiectului educațional ECOlimpiada Elevilor a început!


Formular de inscriere

ECOlimpiada are nevoie de tine!

Mare grijă, dacă nu e corect pierzi premiul!
Reține ordinea corectă!
Promitem să nu facem spam!
Nu uita prefixul corect!
Dacă stai în București, introdu sectorul
 
 
 
 
 
 
Am citit Regulamentul concursului "ECOlimpiada elevilor 2014 - 2015"


Ne bucurăm că
ai ales să participi!

A face parte din această mișcare este un premiu în sine, dar noi am decis să recunoaștem valoarea și să premiem cei mai buni participanți:

  
Locul I: primii cinci elevi câștigători (cele mai mari cinci punctaje obținute în urma votului și jurizării) vor primi câte o tabletă PC;

 premiu II
Locul al II-lea: următorii zece câștigători (după locul I), în ordinea descrescătoare a punctajelor din clasament, vor primi o cameră video digitală;

 aparat foto
Locul al III-lea: următorii zece câștigători (dupa locul al II-lea), în ordinea descrescătoare a punctajelor din clasament, vor primi câte o cameră foto digitală.

Elevii cu cele mai bune rezultate obținute la finalul proiectului vor primi produse pentru școală din partea SC Eco-Rom Ambalaje SA. (număr estimat: 100 rucsacuri oferite elevilor în ordinea descrescătoare a mediilor. Numărătoarea începe cu  elevul imediat clasat, din punct de vedere punctaj, sub cel de-al zecelea premiant al locului III).

  
Învățătorii elevilor care obțin cele mai bune punctaje vor primi o ramă foto digitală (număr premii: 25, oferite în ordinea descrescătoare a notelor obținute de elevi).

Proiectul ECOlimpiada este la a treia editie si își propune familiarizarea elevilor cu procesul de colectare separată și de reciclare a deșeurilor de ambalaje, prin intermediul auxiliarului curricular al Eco-Rom Ambalaje.
Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati:
Alina Croitoru: alina_croitoru@mccannpr.ro, (+40) 731 038 996


! Vă reamintim că evaluarea concursului se va realiza în două etape:

  1. votul publicului;
  2. punctajul oferit de comisia de jurizare

Votul publicului: Voturile pentru fiecare compunere se vor aduna şi, alături de punctajul oferit de comisia de jurizare vor forma punctajul final pe care îl va obține fiecare compunere. Voturile publicului vor reprezenta 10% din calculul final al punctajului pentru fiecare compunere.

Punctajul oferit de comisia de jurizare: Comisia de jurizare va fi formată din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naționale și din reprezentanţi ai companiei SC Eco-Rom Ambalaje SA. Punctajul oferit de Ministerului Educaţiei Naționale va reprezenta 50% din calculul final al punctajului. Punctajul oferit de reprezentanţii companiei SC Eco-Rom Ambalaje SA va reprezenta 40% din calculul final al punctajului.

Pentru calcularea câștigătorilor se va folosi această formulă de calcul: 30% *(punctajul oferit de SC Eco-Rom Ambalaje SA, normat la 10) + 60%*(punctajul oferit de MEN, normat la 10) + 10% *(numărul de voturi, normat la 10 în funcţie de cel mai mare număr de voturi primit).

Reguli de votare: Voturile se fac pe bază de IP unic. Astfel, o compunere poate primi un singur vot, de la un IP unic pe toată perioada proiecctului. Un IP nu poate vota mai multe compuneri pe perioada aceleași campanii.

Criteriile de jurizare

Materialele vor fi jurizate în conformitate cu următoarele criterii de evaluare:

  • relevanţa mesajului;
  • originalitatea și creativitatea interpretării subiectului; acele compuneri în care sunt inserate compilații de fragmente care nu aparțin participantului și provin din alte surse/ autori vor fi considerate plagiat și vor fi excluse din concurs;
  • relaţionarea mesajului cu subiectul;
  • respectarea cerințelor de redactare.

Punctaje: 1. Să aibă un titlu (0-10 puncte) 2. Să aibă structura convențională a unei compuneri: introducere, cuprins și încheiere (0-10 puncte) 3. Sa faca referire la o tema/subiect din manual (0-10 puncte) 4. Sa reprezinte, in mod creativ, o concluzie/morala pe care copiii au desprins-o din manual (0-20 puncte)

Numărul maxim de puncte care poate fi obținut este de 50 puncte.

Breaking news

NOU: Reciclarea reduce emisiile de gaze cu efect de seră

NOU: Reciclarea reduce emisiile de gaze cu efect de seră

Eco-Rom Ambalaje lansează, în premieră în România, serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de seră (CO2eq) reduse prin reciclarea deșeurilor de ambalaje adresat companiilor producătoare și importatoare de bunuri ambalate. Serviciul se bazează pe noțiunea de „impact evitat”, respectiv pe calculul emisiilor de gaze cu efect de seră salvate prin înlocuirea materiei [citeste mai mult]

Eco-Rom Ambalaje desfășoară o noua campanie în Oradea!

Eco-Rom Ambalaje desfășoară o noua campanie în Oradea!

Eco-Rom Ambalaje, împreună cu Primăria Municipiului Oradea, Eco Bihor SRL și SC RER Ecologic Service Oradea SA au lansat o nouă campanie de informare și educare privind colectarea separată a deșeurilor de ambalaje, intitulată „De acum mă reciclez la plastic!”. Proiectul se desfășoară în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie și urmăreștesă să atragă atenția [citeste mai mult]

Eco-Rom Ambalaje – Un ecodeceniu de activitate

25.887.755 kilograme de deșeuri ambalaje colectate selectiv

8.789.202 de oameni au acces la containere de colectare selectivă