Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib

ECOlimpiada elevilor

Concursul se desfășoară în perioada:24.11.2014 – 27.05.2015
Citește regulamentul complet
Vezi premiile

Votul s-a încheiat!

În perioada 11 – 22 mai 2015 se evaluază şi jurizează compunerile înscrise în competiţie. Rezultatele vor fi afişate în ziua de 26 mai 2015. Le mulţumim participanţilor şi le dorim mult succes!

Te invităm să treci prin filtrele de mai jos și să citești cât mai multe compuneri înscrise în competiţie, vei fi surprins de imaginația copiilor!


Pentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, aduce proiectul educațional ECOlimpiada Elevilor în școlile din România.

 

Inițiativa își propune familiarizarea elevilor din clasele a III-a cu procesul de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și cu cel de reciclare prin intermediul auxiliarului curricular „Învățăm să reciclăm ambalajele”.

Datorită performanțelor foarte bune înregistrate în primele două ediții, unde aproximativ 33.593 de elevi și 1.359 de cadre didactice din 58 de orașe au răspuns pozitiv proiectului ECOlimpiada Elevilor, anul acesta programul se extinde în 47 de localități din România, pentru a ajunge la un număr și mai mare de elevi.

Proiectul se va desfășura în unitățile de învățământ din următoarele orașe: Adjud, Agnița, Aiud, Băilești, Bârlad, Bistrița, Calafat, Călărași. Câmpia Turzii, Câmpina, Curtea de Argeș, Dej, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Dumbrăveni, Făgăraș, Fălticeni, Focșani, Găești, Giurgiu, Mangalia, Mediaș, Miecurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Oraștie, Pașcani, Pătârlagele, Pitești, Rădăuți, Râșnov, Reghin, Roman, Sfântu Gheorghe, Sighetul Marmației, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Turda, Urziceni, Vaslui, Vulcan si Zalău.

ECOlimpiada elevilor este un demers complet, desfășurat la nivel național, care integrează două componente. Prima și cea mai importantă componentă este cea didactică, aceasta urmărind educarea elevilor și stimularea interesului celor mici față de procesul de colectare separată, ca mijloc de prezervare a mediului. Acțiunile iresponsabile și lipsa unei educații în sensul protejării planetei au dus, în timp, la o degradare care pare acum ireparabilă. Astfel, generațiile prezente și viitoare trebuie să conștientizeze această problemă și să dobândească un simț al responsabilității vizavi de mediu. Acest lucru poate fi obținut doar prin educație și prin asigurarea unor practici ulterioare corecte din partea celor mici, dar și a apropiaților lor adulți.

Cea de-a doua componentă constă într-un concurs pentru elevi, având ca scop dinamizarea procesului de învățare prin stimularea competitivității la nivel școlar, local și național. La finalul consultării manualului, elevii vor avea de realizat compuneri în care să descrie ce subiect i-a impresionat cel mai mult dintre cele abordate în clasă.
În urma unui proces de evaluare și jurizare, descris în detaliu la secțiunea Regulament, cele mai reușite compuneri vor fi premiate. De asemenea, clasa și învățătorul de unde provine elevul câștigător vor fi premiați.

Pentru că obiceiurile sănătoase vor dăinui, cu atât mai mult cu cât își au începuturile în familie, sperăm că lecția invățată de copii la școală să fie continuată acasă. Următorul pas ar fi începerea colectării separate acasă, ca un gest firesc care să implice întreaga familie.

Calendarul concursului

 • 24 noiembrie 2014 – 8 decembrie 2014 Înscrierea pe site-ul colecteazaselectiv.ro pentru a solicita manualele
  • *Mentionam că perioada de înscriere poate fi extinsă, în funcție de solicitările înaintate de participanți. Orice modificare va intra în vigoare numai după publicarea unui anunț scris pe site-ul: www.colecteazaselectiv.ro.
 • 5 – 16 ianuarie 2015 Trimiterea manualelor către școli, în funcție de solicitări
 • 19 ianuarie – 20 februarie 2015 Predarea manualului la clasă
 • 23 februarie – 21 martie 2015 Realizarea compunerilor de către elevi (temă vacanță)
 • 23 martie – 22 aprilie 2015 Selectarea celei mai bune compuneri din clasă și înscrierea acesteia pe site
 • 23 aprilie – 10 mai 2015 Perioada de votare a compunerilor pe site
 • 11 – 22 mai 2015 Evaluarea și jurizarea compunerilor
 • 26 mai 2015 Afișarea rezultatelor
  • Contestațiile pot fi depuse în maximum 24 de ore de la afișarea rezultatelor.
 • 27 mai 2015 Afișare listă finală de rezultate

Breaking news

Proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.249/2015

Proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.249/2015

In 2018 si 2019 se vor interzice pungile de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner. Interdicția vizează exclusiv pungile de transport din plastic cu mâner, nu și cele fără mâner.   În ședința Guvenului României din data de 5 oct.2017, a fost adoptat PROIECTUL DE LEGE pentru modificarea și completarea Legii nr.249/2015 [citeste mai mult]

Concurs Punctul Verde

Concurs Punctul Verde

Descoperă Punctul Verde de pe ambalajele responsabile și câștigi ! De data aceasta  incursiunea ta la cumpărături va fi una ECO-atractivă! Suntem convinși că vei găsi ușor foarte multe produse care au pe etichetele ambalajelor sau direct pe ambalaje simbolul Punctului Verde. Sunt foarte multe simboluri pe etichete dar acesta este cel mai ECO !Punctul Verdeeste o [citeste mai mult]

Eco-Rom Ambalaje – Un ecodeceniu de activitate

25.887.755 kilograme de deșeuri ambalaje colectate selectiv

8.789.202 de oameni au acces la containere de colectare selectivă