Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib

Inapoi la Featured, Știri

Verde la reciclare în Iaşi!

Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate A.D.I.S Iaşi, lansează „Verde la reciclare!”, un proiect de informare și conştientizare privind colectarea separată a deșeurilor de ambalaje.

Sub sloganul „Iaşul colectează separat deşeurile de ambalaje!” ieşenii sunt invitaţi în zonele de agrement C.A. Rosetti şi Ciric, în fiecare sâmbătă din perioada 25 iulie-15 august, să colecteze separat deşeurile de ambalaje. Mascotele colectării separate le vor împărţi saci coloraţi pentru separarea deşeurilor şi materiale informative despre importanţa reciclării. Persoanele care colectează separat corect deşeurile de ambalaje vor fi premiate pe loc cu frisbee, brăţări, ochelari de soare şi multe alte premii. În plus, campania „Verde la reciclare!” include spoturi şi concursuri radio prin care ieşenii vor putea afla informaţii utile despre colectarea separată şi reciclarea deşeurilor de ambalaje.

Campania de colectare separată face parte din iniţiativele de informare şi sensibilizare a locuitorilor din judeţul Iaşi cu privire la importanţa reciclării din cadrul parteneriatului încheiat între Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate A.D.I.S Iaşi şi Eco-Rom Ambalaje la începutul anului 2015.

,, Colectarea separată este un obicei care trebuie practicat atât acasă, cât şi în zonele în care ne petrecem timpul liber. Ii invităm pe toţi ieşenii să se implice si sa folosească cu încredere containerele colorate. Producătorii de bunuri ambalate pe care îi reprezentăm împreună cu autoritaţile locale colaborează acum la nivelul întregului judeţ pentru a asigura creşterea cantităților de deşeuri de ambalaje transportate către reciclare ”, a declarat Sorin Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Iaşul este una dintre cele 527 de localităţi din România în care sistemul de colectare separată a deşeurilor de ambalaje este susţinut de industria responsabilă, membrii Eco-Rom Ambalaje. Aportul financiar al acestora s-a ridicat anul trecut, la nivel naţional, la peste 5.2 milioane de lei, investiţii care au contribuit la îndeplinirea obligaţiilor de reciclare din domeniu.

Campaniile de informare şi conştientizare sunt complementare acţiunilor desfăşurate în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Iaşi” – SMID, derulat de Consiliul Judeţean Iaşi începând cu anul 2013. Prin suprapunerea campaniilor de conştientizare, creşte gradul de informare cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje. Avem convingerea că publicul ţintă va fi receptiv la mesajul nostru, mai ales având acces la facilităţile de colectare selectivă ce vor fi puse la dispoziţia cetaţenilor judeţului Iaşi prin proiectul SMID”, a declarat Victorel Lupu, presedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate A.D.I.S Iaşi.

IMG_0027

Breaking news

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015

Competiția ,,Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipiilor şi oraşelor din România cu scopul de îmbunătățire a serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și-a desemnat căștigătorii ediției a treia. Programul este organizat de Eco-Rom Ambalaje şi s-a desfăşurat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015.  Oraşul Sinaia a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei”. [citeste mai mult]

Programul ECOLLECT a fost extins!

Programul ECOLLECT a fost extins!

Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor extind programul ECOLLECT prin introducerea serviciului gratuit de colectare a bateriilor uzate în spaţiile de birouri. Până acum, prin intermediul acestui program, în clădirile de birouri se colectau separat deşeurile de hârtie-carton și plastic-metal. De acest serviciu vor beneficia cele 400 de companii înscrise [citeste mai mult]

Eco-Rom Ambalaje – Un ecodeceniu de activitate

25.887.755 kilograme de deșeuri ambalaje colectate selectiv

8.789.202 de oameni au acces la containere de colectare selectivă