Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib

Campania continuă!

campanie-sector1-reciclare

Cutia pentru lapte și suc “se mută” în containerul galben!

De-a lungul timpului s-au facut studii din care a reieșit că ambalajele de carton pentru lapte și suc, deși sunt 70% din carton, se sortează mult mai ușor din containerul galben (cel pentru plastic și metal) față de situația actuală, în care ele sunt sortate din containerul albastru (pentru hârtie –carton) și astfel sunt mai ușor de reciclat.

Iată cum:

După ce sunt colectate din containere, cutiile trec printr-un proces de sortare, apoi sunt trimise la reciclat. Aici sunt introduse într-un blender imens, industrial, care, timp de 20 de minute, nu face altceva decât să le agite. Apa și forța centrifugă desprind astfel fibrele de carton de celelalte materiale din compozitia cutiei (polietilenă și aluminiu). E atât de simplu!

Fibrele de carton sunt apoi folosite pentru a produce tot felul de ambalaje, caiete, pungi de hârtie, cofraje de ouă sau hârtie igienică.

Dar ce se întâmplă cu polietilena și aluminiul? Ei, bine, ele sunt omogenizate și, printr-un procedeu numit extrudare, devin granule. Granulele sunt apoi topite și pot fi transformate într-o gamă largă de produse:  tăvițe pentru transport, bănci pentru parcuri, pixuri, brelocuri, jucării, material pentru industria construcțiilor, etc.

granule PolyAl

img2img3

 

 

 

 

 

 

Detalii despre acest procedeu poți afla din filmulețele interesante de mai jos.

 

 

Știați că…

În compoziția unui ambalaj de carton pentru lapte și suc intră mai multe materiale?

Pentru a garanta siguranța produsului alimentar, acest ambalaj conține în medie 74% carton, 22% polietilenă și, uneori, 4% aluminiu (pentru laptele UHT și sucurile care nu au nevoie de refrigerare înainte de deschiderea cutiei).

 

Slide1

Breaking news

Proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.249/2015

Proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.249/2015

In 2018 si 2019 se vor interzice pungile de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner. Interdicția vizează exclusiv pungile de transport din plastic cu mâner, nu și cele fără mâner.   În ședința Guvenului României din data de 5 oct.2017, a fost adoptat PROIECTUL DE LEGE pentru modificarea și completarea Legii nr.249/2015 [citeste mai mult]

Concurs Punctul Verde

Concurs Punctul Verde

Descoperă Punctul Verde de pe ambalajele responsabile și câștigi ! De data aceasta  incursiunea ta la cumpărături va fi una ECO-atractivă! Suntem convinși că vei găsi ușor foarte multe produse care au pe etichetele ambalajelor sau direct pe ambalaje simbolul Punctului Verde. Sunt foarte multe simboluri pe etichete dar acesta este cel mai ECO !Punctul Verdeeste o [citeste mai mult]

Eco-Rom Ambalaje – Un ecodeceniu de activitate

25.887.755 kilograme de deșeuri ambalaje colectate selectiv

8.789.202 de oameni au acces la containere de colectare selectivă