Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib

Campania continuă!

campanie-sector1-reciclare

Cutia pentru lapte și suc “se mută” în containerul galben!

De-a lungul timpului s-au facut studii din care a reieșit că ambalajele de carton pentru lapte și suc, deși sunt 70% din carton, se sortează mult mai ușor din containerul galben (cel pentru plastic și metal) față de situația actuală, în care ele sunt sortate din containerul albastru (pentru hârtie –carton) și astfel sunt mai ușor de reciclat.

Iată cum:

După ce sunt colectate din containere, cutiile trec printr-un proces de sortare, apoi sunt trimise la reciclat. Aici sunt introduse într-un blender imens, industrial, care, timp de 20 de minute, nu face altceva decât să le agite. Apa și forța centrifugă desprind astfel fibrele de carton de celelalte materiale din compozitia cutiei (polietilenă și aluminiu). E atât de simplu!

Fibrele de carton sunt apoi folosite pentru a produce tot felul de ambalaje, caiete, pungi de hârtie, cofraje de ouă sau hârtie igienică.

Dar ce se întâmplă cu polietilena și aluminiul? Ei, bine, ele sunt omogenizate și, printr-un procedeu numit extrudare, devin granule. Granulele sunt apoi topite și pot fi transformate într-o gamă largă de produse:  tăvițe pentru transport, bănci pentru parcuri, pixuri, brelocuri, jucării, material pentru industria construcțiilor, etc.

granule PolyAl

img2img3

 

 

 

 

 

 

Detalii despre acest procedeu poți afla din filmulețele interesante de mai jos.

 

 

Știați că…

În compoziția unui ambalaj de carton pentru lapte și suc intră mai multe materiale?

Pentru a garanta siguranța produsului alimentar, acest ambalaj conține în medie 74% carton, 22% polietilenă și, uneori, 4% aluminiu (pentru laptele UHT și sucurile care nu au nevoie de refrigerare înainte de deschiderea cutiei).

 

Slide1

Breaking news

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015

Competiția ,,Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipiilor şi oraşelor din România cu scopul de îmbunătățire a serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și-a desemnat căștigătorii ediției a treia. Programul este organizat de Eco-Rom Ambalaje şi s-a desfăşurat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015.  Oraşul Sinaia a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei”. [citeste mai mult]

Programul ECOLLECT a fost extins!

Programul ECOLLECT a fost extins!

Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor extind programul ECOLLECT prin introducerea serviciului gratuit de colectare a bateriilor uzate în spaţiile de birouri. Până acum, prin intermediul acestui program, în clădirile de birouri se colectau separat deşeurile de hârtie-carton și plastic-metal. De acest serviciu vor beneficia cele 400 de companii înscrise [citeste mai mult]

Eco-Rom Ambalaje – Un ecodeceniu de activitate

25.887.755 kilograme de deșeuri ambalaje colectate selectiv

8.789.202 de oameni au acces la containere de colectare selectivă