Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib

Sinaia – Oraşul Reciclării în 2015!

slide colecteazaselectiv

Competiția ,,Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipiilor şi oraşelor din România cu scopul de îmbunătățire a serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și-a desemnat căștigătorii ediției a treia

Programul a fost organizat de Eco-Rom Ambalaje şi s-a desfăşurat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015.

Oraşul Sinaia a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei”. Premiul obţinut i-a adus oraşului Sinaia nu doar titlul de ,,Oraşul Reciclării 2015”, dar şi amenajarea unui spațiu inedit de relaxare, un parc tematic cu mobilier realizat din materiale reciclabile. Locul al II-lea a fost obţinut de municipiul Mediaş. Oraşul se va bucura timp de o săptămână de vizita autocarului high-tech din cadrul programului educațional “Laboratorul Verde al Reciclării”, oferindu-le astfel elevilor claselor a III-a oportunitatea de a învăța, într-un mod dinamic și creativ, despre importanța colectării separate. Câmpia Turzii s-a clasat pe locul al III-lea câştigând organizarea unei campanii de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța colectării separate a  deșeurilor de ambalaje.

În plus, au fost acordate și premii de excelență pentru municipalităţile care s-au implicat și evidențiat în mod deosebit anul acesta şi care au înregistrat evoluții de la o ediție la alta:

-pentru creşterea cantităţilor de deşeuri de ambalaje colectate separat de la populaţie: Galaţi

-pentru creşterea calităţii sistemului de colectare separată a deşeurilor de ambalaje: Târgu Jiu şi Bârlad

-pentru promovarea colectării separate a deşeurilor de ambalaje în rândul populaţiei: Piteşti, Sectorul 6 Bucureşti şi Făgăraş.

Celelalte oraşe înscrise în competiţie au obținut premii speciale, remarcându-se la una dintre categoriile:

– Cele mai multe deșeuri de ambalaje colectate separat per locuitor: Sfântu Gheorghe, Aiud, Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Zalău, Gura Humorului, Fălticeni şi Vaslui.

– Un sistem calitativ de colectare separată a deşeurilor de ambalaje: Odorheiu Secuiesc, Ploieşti, Târgovişte, Slobozia, Craiova, Rădăuţi, Slatina, Sighetu Marmaţiei.

– Cele mai multe deșeuri de ambalaje colectate separat, în total: Sectorul 1 Bucureşti, Arad, Constanţa, Cluj Napoca, Oradea, Focşani şi Suceava.

– Implicarea în acţiuni de conștientizare a populației prin campanii de informare și promovare în presa locală: Tulcea, Roman, Câmpina, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Călăraşi şi Brăila.

– Cele mai noi oraşe intrate în sistemul Eco-Rom Ambalaje care au implementat serviciul de colectare separată pentru populație: Reşiţa şi Adjud.

– Primele oraşe care s-au înscris în competiţia Oraşul Reciclării 2015: Satu Mare, Bacău, Braşov, Deva, Otopeni.

Criteriilor competiţiei au fost: calitatea serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje (însemnând accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în containere), cantitatea de deșeuri colectate separat per locuitor și campaniile de conștientizare a populației cu privire la importanţa colectării separate a deşeurilor de ambalaje.

Competiția „Orașul Reciclării” s-a desfășurat sub patronajul Comisiei de Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei Deputaților și al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și în parteneriat cu Asociația Municipiilor din România, Primăria Municipiului Bucureşti și Institutul pentru Politici Publice. Partenerii media ai proiectului au fost Administrație.ro și Ziare.com.

Scurt Istoric

Competiția „Orașul Reciclării” a fost inițiată de Eco-Rom Ambalaje în 2012 și se află la a treia ediție.

Obiectivul proiectului este acela de a implica şi mobiliza primăriile de municipiu pentru ca serviciile de colectare separată a deşeurilor de ambalaje să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi cantităţile colectate să continue să crească.

Câştigătorii primelor două ediţii au fost municipiile Tulcea şi Sfântu Gheorghe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 [r1]hyperlink catre www.administratie.ro

Breaking news

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015

Competiția ,,Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipiilor şi oraşelor din România cu scopul de îmbunătățire a serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și-a desemnat căștigătorii ediției a treia. Programul este organizat de Eco-Rom Ambalaje şi s-a desfăşurat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015.  Oraşul Sinaia a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei”. [citeste mai mult]

Programul ECOLLECT a fost extins!

Programul ECOLLECT a fost extins!

Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor extind programul ECOLLECT prin introducerea serviciului gratuit de colectare a bateriilor uzate în spaţiile de birouri. Până acum, prin intermediul acestui program, în clădirile de birouri se colectau separat deşeurile de hârtie-carton și plastic-metal. De acest serviciu vor beneficia cele 400 de companii înscrise [citeste mai mult]

Eco-Rom Ambalaje – Un ecodeceniu de activitate

25.887.755 kilograme de deșeuri ambalaje colectate selectiv

8.789.202 de oameni au acces la containere de colectare selectivă