Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib

Inapoi la Featured, Știri

Laboratorul Verde al Reciclării a obținut National Energy Globe Award!

Eco-Rom Ambalaje obține o nouă distincție națională care atestă performanțele și eficiența programului educațional Laboratorul Verde al Reciclării în România. 

În urma unui proces de selecție în care au fost evaluate 1.500 de proiecte, din 150 de țări, Eco-Rom Ambalaje a obținut National Energy Globe Award, cea mai prestigioasă distincție națională care se acordă anual companiilor care inovează și dezvoltă soluții sustenabile în domeniul lor de activitate.

Distincția a fost oferită în data de 15 iunie 2015 în cadrul unei ceremonii oficiale, în prezența Dlui. Rudolf Lukavsky, Consilierul Comercial al Ambasadei Austriei la București.

„Ne bucurăm că, an de an, eforturile companiei Eco-Rom Ambalaje se traduc prin noi rezultate de impact și un loc de prestigiu pe harta țărilor care investesc în inovație și în educația pentru mediu.

Aportul financiar al producătorilor afiliaţi companiei în privinţa creşterii calităţii serviciilor publice de separare a deşeurilor de ambalaje nu ar avea rezultatele preconizate fără investiţiile în campaniile de schimbare a comportamentului în cele 530 de localităţi în care activăm.

În ultimii ani am facilitat accesul către o educaţie ecologică completă pentru mai mult de 100.000 de elevi din România – adică peste 10% din învățământul primar din România. Astfel, Laboratorul Verde al Reciclării consolidează parteneriatul cu autoritățile locale prin care reușim să schimbăm stilul de viață al românilor. Noul premiu recunoaște îndeplinirea cu succes a  acestor obiective.”, declară Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Este cel de-al treilea an consecutiv în care proiectul Laboratorul Verde al Reciclării este recunoscut pentru formatul său inovator la o importantă competiție din domeniul responsabilității sociale.

La nivel european, proiectul a câştigat Golden Award for Excellence în cadrul competiţiei European CSR Awards, categoria Companii Mici şi Mijlocii. De asemenea, proiectul a primit Medalia de Argint în cadrul prestigioasei competiţii de comunicare International Business Awards (IBA). IBA a reunit peste 3.300 de nominalizări înscrise în diversele categorii deschise competiţiei, proiectul Laboratorul Verde al Reciclării fiind nominalizat la categoria Proiectul de Responsabilitate Socială al anului în Europa.

Despre Laboratorul Verde al Reciclării

 Proiectul Laboratorul Verde al Reciclării se desfășoară la nivel național, încă din anul 2012. În interiorul laboratorului mobil, ficţiunea şi realitatea se suprapun de-a lungul a trei zone de activare. Aici, cei mici urmăresc o animație 3D pe tema colectării separate a deșeurilor de ambalaje, participă la o demonstrație de reciclare, dar și la un joc digital, dezvoltat sub forma unei competiții între clase.

Timp de trei ani, experiența Laboratorului Verde al Reciclării a ajuns la peste 24.000 de elevi de clasa a III-a, din aproximativ 240 de școli primare și 60 de orașe, dar și la peste 1.000 cadre didactice. Mai mult, peste 48.000 de scrisori despre rolul proiectului și importanța colectării au fost oferite părinților.

energy-globe-award

laboratorul-verde-al-recicl

zona-joc

 

Breaking news

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015

Competiția ,,Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipiilor şi oraşelor din România cu scopul de îmbunătățire a serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și-a desemnat căștigătorii ediției a treia. Programul este organizat de Eco-Rom Ambalaje şi s-a desfăşurat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015.  Oraşul Sinaia a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei”. [citeste mai mult]

Programul ECOLLECT a fost extins!

Programul ECOLLECT a fost extins!

Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor extind programul ECOLLECT prin introducerea serviciului gratuit de colectare a bateriilor uzate în spaţiile de birouri. Până acum, prin intermediul acestui program, în clădirile de birouri se colectau separat deşeurile de hârtie-carton și plastic-metal. De acest serviciu vor beneficia cele 400 de companii înscrise [citeste mai mult]

Eco-Rom Ambalaje – Un ecodeceniu de activitate

25.887.755 kilograme de deșeuri ambalaje colectate selectiv

8.789.202 de oameni au acces la containere de colectare selectivă