Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib

Inapoi la Featured, Știri

ECOlimpiada Elevilor, Ediția a III-a, și-a premiat câștigătorii!

Proiectul educațional ECOlimpiada Elevilor și-a desemnat câștigătorii în urma unui proces de evaluare interdisciplinar, în care au fost analizate aproape 9.000  de compuneri  despre colectarea separată şi reciclarea deşeurilor de ambalaje, realizate de elevii de clasa a III-a din 45 de localităţi din România. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în cadrul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Pentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării Ştiinţifice cu susţinerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, a adus proiectul educațional ECOlimpiada elevilor în școlile din România, unde aproximativ 9.000 de elevi și 351 de cadre didactice s-au înscris în competiția ecologică. Până în prezent,  33.593 de elevi și 1.359 de cadre didactice au avut parte de aceeaşi experienţă educaţională completă şi  inedită.

 „Vrem să creăm adevărate comunităţi responsabile faţă de deşeurile de ambalaje. Investiţiile pe care le facem în serviciile de gestiune a deşeurilor nu ar fi complete fără investiţia în educaţia tinerei generaţii. Aşa cum suntem deschizători de drumuri în colectarea separată suntem şi promotorii unor programe de educare cu impact real – laborioase dar atractive pentru copii. Le mulțumim cadrelor didactice pentru implicare.”, declară Sorin Cristian Popescu, Directorul General Eco-Rom Ambalaje.

 Prima și cea mai importantă componentă este cea didactică, aceasta urmărind educarea elevilor și stimularea interesului lor față de procesul de colectare separată, ca mijloc de prezervare a mediului. De aceea, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Ambalaje şi Mediu, a realizat în anul 2008 un manual opţional pentru clasele a 3-a şi a 4-a în care elevii învaţă despre reciclarea ambalajelor de hârtie, sticlă, plastic şi metal. Fiecare lecţie este urmată de exerciţii şi teme care îi ajută pe copii să îşi evalueze cunoştinţele şi să pună în practică informaţiile alături de familie şi prieteni.

 „Ne dorim ca elevii să devină adulţi responsabili de viitorul lor, să se implice pe termen lung în acțiuni de protejare a mediului și să utilizeze resursele în mod sustenabil. Dar avem nevoie ca şi generaţiile actuale să facă progrese cât mai rapide în schimbarea comportamentului şi suntem convinşi că astfel de programe schimbă atitudinea părinţilor. Cu toţii trebuie să învăţăm “manualul reciclării ambalajelor” şi să îl punem imediat în practică., afirmă Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

 Pentru elevii participanţi, competiţia ECOlimpiada Elevilor a reprezentat un demers important în crearea unei educaţii ecologice, datorită celor două componente integrante: cea didactică prin auxiliarul curricular „Învăţăm să reciclăm ambalajele” şi cea competiţională, în cadrul căreia elevii au realizat câte o compunere iar învățătorii de la fiecare clasă au nominalizat-o pe cea mai bună şi au înregistrat-o pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. În urma unui proces de evaluare complex, cele mai bune 25 de compuneri au fost selectate pentru a fi premiate.

Elevii s-au bucurat de susţinerea comunităţii din cele 45 de localităţi participante prin numărul de voturi unice acordate compunerilor. Ultima departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare și a temei propuse a fost făcută de un juriu format din reprezentații Ministerului Educaţiei şi Cercetării Știinţifice și Eco-Rom Ambalaje.

 „Susținem, cu deschidere, programe educaționale precum ECOlimpiada Elevilor – care reprezintă un ghid valoros în conturarea unei atitudini responsabile față de mediul înconjurător. Ne bucurăm să vedem implicarea, într-un număr din ce în ce mai mare, a elevilor, precum și pasiunea cadrelor didactice care desfășoară activități extracurriculare de ecologie și protecție a mediului, apreciind importanța acestora pentru o dezvoltare completă a copiilor și tinerilor.”, susţine Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice.

Acordarea premiilor s-a desfăşurat în prezenţa, devenită astfel tradiţională, a Președintei Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic – Carmen Ileana Moldovan.

“Mă bucur să mă aflu din nou printre premianţii ECOlimpiadei elevilor. Continuare a programelor de succes crează premiza schimbărilor rapide pe care ni le dorim în domeniul deşeurilor. Formarea unei societăți românești a reciclării constă în gestul fiecăruia dintre noi, un gest simplu care, deprins de la vârste fragede, se va menţine cu siguranţă.”, spune Carmen Ileana Moldovan, Președintele Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor.

 Pentru ceremonia de premiere a fost ales un spațiu educativ special, care îmbină istoria, cultura și pasiunea celor 25 de premianți pentru științele naturii – Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.

 Câştigătorii concursului ECOlimpiada elevilor şi toate compunerile dezvoltate în cadrul Ediției ECOlimpiada elevilor de anul acesta pot fi descoperite accesând site-ul http://www.colecteazaselectiv.ro/rezultatele-concursului-ecolimpiada-elevilor/.

IMG_5937

IMG_8244

IMG_6019

IMG_6013

 

Breaking news

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015

Competiția ,,Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipiilor şi oraşelor din România cu scopul de îmbunătățire a serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și-a desemnat căștigătorii ediției a treia. Programul este organizat de Eco-Rom Ambalaje şi s-a desfăşurat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015.  Oraşul Sinaia a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei”. [citeste mai mult]

Programul ECOLLECT a fost extins!

Programul ECOLLECT a fost extins!

Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor extind programul ECOLLECT prin introducerea serviciului gratuit de colectare a bateriilor uzate în spaţiile de birouri. Până acum, prin intermediul acestui program, în clădirile de birouri se colectau separat deşeurile de hârtie-carton și plastic-metal. De acest serviciu vor beneficia cele 400 de companii înscrise [citeste mai mult]

Eco-Rom Ambalaje – Un ecodeceniu de activitate

25.887.755 kilograme de deșeuri ambalaje colectate selectiv

8.789.202 de oameni au acces la containere de colectare selectivă